Okrogla miza o zdravju, športu in solidarnosti

Okrogla miza o zdravju, športu in solidarnosti v Občini Gorje, ki bo v ponedeljek 24.10.2022 ob 18. uri v Gorjanskem domu,

Za najstarejše in najmlajše, za vse generacije.

Za kakovost bivanja v Gorjah potrebujemo urejeno in organizirano zdravstveno oskrbo ter okolje, ki spodbuja zdrav življenjski slog. 

Zdravstveni dom Bled je premajhen za vse potrebe prebivalcev, ki jih pokriva, zato so odgovorni pripravili načrt za izgradnjo novega prizidka, ki ga je ministrstvo, še v času Janeza Poklukarja, podprlo in mu dodelilo preko 700 tisoč EUR sredstev. Vsi skupaj si bomo ogledali predstavitev projekta, za katerega si bomo prizadevali, da se realizira v najkrajšem možnem času.

Problem so tudi dolge čakalne vrste in težka dostopnost zdravnikov, zato vam bomo predstavili prizadevanja, kako v bodoče lažje priti do zdravnika. 

Znan rek se glasi: “Zdrav duh v zdravem telesu”, zato vam bodo predstavili tudi prizadevanja za izgradnjo športno-rekreativnega parka z otroškim igriščem. Tako bo poskrbljeno za najmlajše in najstarejše, za rekreativne in profesionalne športnike. Gorje potrebujejo intenzivnejšo usmerjenost v preventivne programe, še posebno za najmlajše, za katere verjamemo, da bi ob sodelovanju s strokovnjaki iz šolstva, zdravstva in gorjanskimi športnimi društvi lahko postali primer dobre prakse, ki bodo kot take prepoznane in implementirane po vsej Sloveniji.

Iskreno pa se veselimo vašega sodelovanja, vaših predlogov in pobud. Zato vas pričakujemo v Gorjanskem domu, v ponedeljek 24.10.2022 ob 18. uri. Želimo si, da Vi poveste, kaj potrebujete Gorjanke in Gorjanci. Naj se sliši vaš glas!

Pridružili se nam bodo tudi ugledni gosti iz zdravstva, športa in šolstva.

Čas je za spremembe

Hvala in srečno, Janez Poklukar