Izjave gostov

Erik Brecelj, zdravnik iz Onkološkega inštituta Slovenije:

Imate srečo, da ga lahko uporabite v svojem okolju. Izkoristite to! Imate kandidata, ki se spozna na medicino, na organizacijo in na črpanje sredstav. Zgrabite priložnost!

Janez Sušnik, predsednik Zveza društev upokojencev Slovenije:

Povedati moram, da sem gospoda Janeza Pokljukarja v času ministrovanja doživljal, kot izrednega človeka, humanista, zdravnika, ki zna prisluhniti vedno v vsakem času in pomagati ljudem in slehernemu problemu” Verjamem, da bo zelo dober župan, saj mora zapihati nov veter, na ZDUS imamo mandat samo 2 x 4 leta.

Branko Meh, bivši predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije:

Obrtniki, podjetniki polnijo proračun. Sposobni ljudje morajo biti tudi na lokalni ravni. Zadovoljen sem, da na srečanju podjetnikov, obrtnikov in kmetov v Gorjah vidim polno dvorano, torej vam ni vseeno, kdo bo župan. Janez je delaven, pošten, sposoben, dober gospodarstvenik. Torej, če bi bil jaz Gorjanc, bi dal glas njemu.

Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije:

Janeza poznam dobrih 8 let, še iz časa, ko je bil v Bolnici Jesenice. Vse, kar je Janez obljubil, je naredil. Šport je tisto, kar Slovence združuje, nas dela vesele in srečne. Za to pa potrebujete objekte in prave ljudi za vodenje. In z Janezom za župana, verjamem, da vam bo to uspelo.

Roman Žveglič, predsednik Kmetijsko-gospodarske zbornice Slovenije:

Kmetijstvo je najbolj regulirana panoga. Po občinah so različne prakse medsebojnega sodelovanja, najdite svojo pot tudi v Gorjah. O vsem se pogovoriti, skupaj skleniti in storiti.

Aleš Cantarutti, Generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije:

Vabimo in spodbujamo vse podjetnike izven Ljubljane oziroma vas še bolj, da ste aktivni, da se bo denar iztekal tudi na ostale dele Slovenije. Lokalna skupnost je pomembna in pomembno je medsebojno sodelovanje. Janez Poklukar je odličen doktor, dober manager, hkrati pa ima tudi osebno izkušnjo poznavanja države kot aparata.

Janez Vodičar, profesor na Fakulteti za šport

Za dosego cilja je potrebna pot. Pozabljamo na otroke, starejše, kronične bolnike in na kronične odnose med nami, med ljudmi. Treba je narediti nekaj na nivoju družbe. Špor- tna in zdravstvena dejavnost se morata povezati. Zdravje, gibanje – gibanje, zdravje. Ste najmanjša vas v Sloveniji z največ olimpijci. Ogromno ste naredili za šport. In z Janezom boste našli novo pot za šport, kot tudi za zdravje.